Terje Tysland til Vømmølfestivalen
1 jun, 2022

Trønderrocker og trekkspellsersjant Terje Tysland er årets Hver gang vi vømles-artist og spiller under familiearrangementet på dagtid lørdag i Folkeparken. Her blir det nok “freskluft i bælgen”!

For fire år siden åpnet Terje Tysland Vømmølfestivalen sammen med Vømmølgutan. I år skal han fremføre et knippe Rotmo-låter i Tysland-drakt, eller -hatt, under familieprogrammet i Folkeparken på lørdag. 

Egen vri

Hver gang vi vømles er et innslag som har vært fast på familieprogrammet i Folkeparken de siste årene, og er løst inspirert av det kjente tv-programmet Hver gang vi møtes. Under Vømmølfestivalen inviteres kjente artister til å framføre selvvalgte Rotmo-låter med sin egen vri. Tidligere artister som har deltatt er blant andre Benny Borg, Gunnar Pedersen og Einar Olav Larsen. I år skal trønderrocker og trekkspellsersjant Terje Tysland til pers, med Vømmølgutan som backingband.

Lang fartstid

Terje Tysland og Hans Rotmo har opptrådt sammen mange ganger tidligere, blant annet da det ble satt publikumsrekord under Trønderrock i Folkeparken i 1983, men også flere ganger i nyere tid som på Hjemme te’n Terje-konsertene i Oppdal. Rotmo og Tysland etablerte sammen med Åge Aleksandersen også plateselskapet der flere av deres mest populære utgivelser ble utgitt.

Trønderrockeren har nok derfor veldig god kjennskap til Rotmo-musikken, og det blir spennende å se hvilke av sine favoritter han velger å fremføre. Her kan det bli «spælling både på høger og venster sia» og «freskluft i bælgen»!